Test av Eika Kredittbank smålån

Eika Kredittbank smålån
Karakter

Test av Eika Kredittbank smålån

KarakterAldersgrense: 25 år
Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kroner
Responstid: Kort responstid


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 17 banker samtidig via Lendo
Eff. rente 11,9 %. 150.000 o/5 år. Kostnad: 46.600. Totalt: 196.600
Eff. rente: 12,84 %. Etabl. geb: 750. 90.000 o/5 år. Kostnad: 12.515. Tot: 107.515

Kredittramme

10 000 – 500 000 kr

Aldersgrense

25 år

Løpetid

3 – 60 mnd

Eks: Eff. rente: 12,84 %. Etabl. geb: 750. 90.000 o/5 år. Kostnad: 12.515. Tot: 107.515
Eika Kredittbank ble etablert i 2016 og har sitt hovedkontor i Oslo. Banken tilbyr blant annet billån, lån til andre kjøretøy og naturlig nok smålån, som er det vi har tatt for oss her.

Forbrukslånet kommer helt greit ut av vår sammenligning av lån. Eika stikker seg ut ved at forbrukslånet deres heter «smålån til oppussing» og utelukkende kan brukes til nettopp det.

Eika Kredittbank: Forbrukslån til oppussing

Den nominelle renten ender opp et sted mellom 7,9 og 13,9 %, som mildt sagt er av det mer gunstigste slaget. Rente- og gebyrsatsene er i tillegg særs gode, men i en sammenligning av forbrukslån trekker det naturligvis en del ned at lånet utelukkende kan benyttes til oppussing. Særlig da de fleste forbrukslån ikke har for vane å stille eksplisitte krav til bruksområde.

Lånerammen ligger i alle fall mellom 10 000 og 500 000 kroner, som er relativt fleksibelt. Dersom du har planer om å pusse opp, skal du med andre ord få kunne gjort ganske mye med et smålån fra Eika Kredittbank.

Nedbetalingstiden kommer helt ned på 3 måneder, noe som er betydelig lavere enn den av de andre forbrukslånene som er å finne på markedet. Dersom du skal pusse opp og ønsker å bli kvitt gjelden kjapt, kan Eika Kredittbank virkelig være lånet for deg. Etter de nye lovreguleringene som kom i år har den nye maksimale nedbetalingstiden til Eika blitt satt til 5 år. Ved refinansiering hos Eika kan du dog få tilbud om inntil 10 års nedbetalingstid, da dette faller utenfor nevnte regulering.

Lån uten sikkerhet med Eika Kredittbank

Ved for eksempel bolig- og billån vil bankene ofte kreve at du pantsetter verdifulle eiendeler som sikkerhet. Dette slipper man hos de fleste som tilbyr forbrukslån, og Eika Kredittbank er inget unntak – til tross for at dette er et forbrukslån for oppussing.

Dette er positivt for deg som låntaker, siden konsekvensene av å ikke innfri lånekravene vil være mindre. Det negative er at banken setter en høyere rentesats på forbrukslånet på grunn av den økte risikoen den påløpes.

Krav for å få smålån hos Eika Kredittbank

Så lenge du ikke har noen betalingsanmerkninger eller åpne inkassokrav, og har fylt 25 år, står du fritt til å søke lån hos Eika Kredittbank. Hvorvidt søknaden blir innvilget eller ikke blir avgjort på bakgrunn av en kredittvurdering banken eller en ekstern aktør gjør av deg. Resultatet av kredittvurderingen vil også i stor grad være med på å bestemme renten du ender opp med å bli tilbudt.

Som sagt er dette et forbrukslån ment for oppussing. Hvorvidt Eika undersøker at pengene faktisk brukes til dette eller ikke er ikke lett å si.

Å søke lån hos Eika Kredittbank

Dersom du kvalifiserer til lån hos Eika Kredittbank, vil du motta et uforpliktende tilbud med en fastsatt rente. Den eneste måten å finne ut hvilket lån som er mest lønnsomt for deg, er derfor å søke hos flere aktører av gangen. Likevel, dersom du vet du skal ha penger til oppussing, vil nok Eika Kredittbank stille sterkt hva rente- og gebyrsatser angår.

Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 17 banker samtidig via Lendo
Eff. rente 11,9 %. 150.000 o/5 år. Kostnad: 46.600. Totalt: 196.600

Fordeler

  • Blant de beste rente- og gebyrvilkårene på markedet
  • Meget fleksibel låneramme
  • Gunstig termingebyr

Ulemper

  • Ingen muligheter for betalingsfrihet
  • Tilbyr ingen forsikringspoliser
  • Noe treg behandlingstid

Betingelser

  • Du må ha fylt 25 år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Avdragsfrihet

Eika Kredittbank tilbyr dessverre ingen former for betalingsfrihet


Vi har ikke et samarbeid med den aktuelle banken, men du kan søke hos 17 banker samtidig via Lendo
Eff. rente 11,9 %. 150.000 o/5 år. Kostnad: 46.600. Totalt: 196.600

Betalingsforsikring

Eika Kredittbank tilbyr dessverre ikke betalingsforsikring

Hva er din erfaring med Eika Kredittbank smålån?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Kredittesten.no
Average rating:  
 0 reviews