Test av Monobank Monocard kredittkort

Monobank Monocard kredittkort
Karakter

Test av Monobank Monocard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 20

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Kredittkortet Monocard kommer via den bergenske forbruksbanken Monobank, og ble allment tilgjengelig sommeren 2018. Selv om kredittkortet i seg selv ikke er blant markedets beste, noe den høye effektive renten og månedsprisen på 29 kroner er sterke bidragsytere til, er det heller ikke her kortet skiller seg nevneverdig ut. I tospann med kortet kommer nemlig også appen Mono Pay, som med sin intuitive funksjonalitet og oversiktlighet langt på vei setter en splitter ny bransjestandard. Ikke verst bare det. Tar man i tillegg med de øvrige bonusordningene, sitter man igjen med et produkt man virkelig ikke skal kimse av.

Gamechangeren Mono Pay

Som nevnt innledningsvis trekker bankens egne applikasjon opp scoren betraktelig. For der de fleste andre har valgt å utvikle sine apper rundt kredittkortene, har Monobank heller valgt å sentrere opplevelsen rundt den digitale løsningen. Sånn sett får man en langt større grad av samhandling mellom kort og app enn tidligere.

Med Mono Pay får man enkelt oversikt over samtlige transaksjoner i sanntid, samt at man enkelt kan sortere disse etter ønsket bransje. Den gir deg dessuten muligheten til å tagge gjennomførte transaksjoner – slik at du kan søke de opp senere – og laste opp relevante vedlegg tilknyttet den aktuelle transaksjonen. Via OCR-teknologi (optisk tegngjenkjenning) skal man også kunne søke på enkeltord i kvitteringer, noe som virkelig er en fiffig løsning.

Med Monocard får du også tilgang på et fysisk og et digitalt kredittkort. Sistnevnte er kun tilgjengelig via appen og er myntet på netthandel og lignende. Fordelen med denne er at den generer nye CVV-koder ved hver enkelt transaksjon, slik at sikkerheten alltid vil være av det ypperste slaget.

En annen nyvinning er bruken av smarttelefoners pushvarselfunksjon. Tidligere var det vanlig å motta varsler via SMS, men med dette grepet blir denne løsningen langt på vei overflødig. Fordelen med dette er at man slipper kostnadene knyttet til bruken av SMS, samtidig som man selv kan velge hva man ønsker å bli oppdatert på. Gjennom Mono Pay kan man velge å motta varsler om transaksjoner, generelle tips, feilmeldinger og alt annet du skulle finne nødvendig. Dette velger du nemlig helt selv.

En bit, flere Monobits

Man kan så klart ikke bare lene seg på en overlegen app, og da er bonusopptjening et gunstig insentiv å slenge på bordet. Med Monocard kan man tjene bonuspoeng – såkalte Monobits – hver bidige gang man handler, og innenfor landegrensene er denne satsen på 1 %. De eneste unntakene i denne sammenhengen er ved regningsbetaling, overføring og uttak av kontanter.

I utlandet får man derimot 1,5 % i bonusopptjening, og som om ikke det er nok vil du også kunne opptjene denne bonusen på kontantuttak. Dette er det per i dag ingen andre aktører som er i nærheten av å matche.

De opptjente Monobitsene kan senere overføres til kortet ditt, og dersom du har penger utestående, vil poengene kunne utjevne denne summen. Det er samtidig verdt å merker seg at én Monobit tilsvarer én krone.

Reiseforsikring er alltid kjekt å ha

Som de fleste andre aktører på markedet har også Monocard reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. For å aktivere denne forsikringen kreves det at du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet.

Så lenge dette er på plass er forsikringen gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie, eller inntil tre medreisende. Forsikringen vil da dekke poster som avbestilling, forsinkelser, reisegods, reisesyke, medisinsk assistanse, reiseansvar og -ulykke. Det er samtidig verdt å merke seg at forsikringen har visse begrensninger. Avbestillingsforsikringen gjelder for eksempel ikke ved sykdom, død, skade, ulykke eller andre helsemessige forhold hos sikrede, eller annen person, som er fylte 70 år.

Fordeler

  • Banebrytende app, som virkelig setter standarden for resten av bransjen
  • 1 % tilbake på all bruk (med unntak av kontantuttak, regningsbetaling og overføring)
  • 1,5 % tilbake på all bruk i utlandet, inkludert uttak
  • Gebyrfrie uttak i utlandet
  • Reiseforsikring inkludert i kortet

Ulemper

  • Krever 29 kroner i månedsgebyr
  • Dårlige gebyr- og rentevilkår

Betingelser

  • 20 års aldersgrense
  • Årlig inntekt på minimum 200 000 kroner
  • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Monobank har kanskje ikke den mest omfattende bonusordningen, men den er i alle fall lett å forholde seg til. Det bys enkelt og greit på 1 % tilbake på all bruk, i tillegg til at denne satsen er på 1,5 % i utlandet og da inkluderer den også kontantuttak

Hva er din erfaring med Monobank Monocard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Monobank Monocard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Monobank Monocard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 348 kr
Varekjøp: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 45 kr
Overtrekks­gebyr: 125 kr (pr. gang)
Kontant­uttak i utland: 0 kr
Kontant­uttak i Norge: 35 kr + 1 % av sum
Bruk hos Posten: 35 kr + 1 % av sum
Valuta­påslag: 2 %
Årlig nominell rente: 20,9 %
Mnd. nominell rente: 1,74 %
Årlig effektiv rente: 29,98 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 3 % (min. 300 kr)

Eff. rente 29,98 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 17 225 kr