Test av Landkreditt Bank Mastercard kredittkort

Landkreditt Bank Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Landkreditt Bank Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 22

Kredittgrense: 50 000

Responstid:

Eff. rente 22,69 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1689. Totalt: 16.689

Aldersgrense

22 år

Kredittramme

Inntil 50 000 kr

Rentefrihet

40 dager

Årsavgift

0 kr

Kontaktløs

Ja

Smartbetaling

Fitbit og Garmin Pay

Låneeksempel: Eff. rente 22,69 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1689. Totalt: 16.689
Landkreditt Bank Mastercard leveres i regi av banken med samme navn, og omtaler seg selv som en bank med «lange tradisjoner og solide røtter på bygda». Med det bakteppet i mente er det legitimt å anta at målgruppen er de som beskjeftiger seg innen primærnæringen, noe muligheten for tegning av landbruksforsikring også langt på vei bekrefter.

Ved siden av dette kan Landkreditt Bank Mastercard også skilte med førti øre i drivstoffrabatt hos Circle K, noe som overraskende nok faktisk er like bra som kjedens eget kredittkort. Ikke verst bare det.

Drivstoffrabatt er alltid kjekt

Foruten om landbruksforsikringen, for den det må gjelde, er nok drivstoffrabatten kortets aller fremste insentiv. Denne gir deg altså førti øre i rabatt per fylte liter ved alle bensinstasjoner tilknyttet Circle K, og så lenge du betaler med kortet når du fyller, trekkes denne rabatten automatisk fra. Noe som er ganske så hendig, da du til enhver tid vil få den rabatten du har krav på.

Dermed blir det kanskje overflødig å påpeke at man kan spare betydelige summer på dette om man er av typen som svinger innom Circle K titt og ofte nok. Om man derimot sammenligner det med andre kort innenfor samme segment, oppdager man raskt at det ligger et stykke unna toppsjiktet. Det skal sies at drivstoffrabatten i seg selv er ganske så kurant, men det skorter blant annet på rabatter på øvrige kjøp, som er sterkt delaktig i å trekke ned snittet.

Reiseforsikring på kjøpet

Men det er ikke bare drivstoffrabatten som er verdt å trekke frem i denne sammenhengen, det andre er nemlig inkluderingen av reise- og avbestillingsforsikring. Denne dekker utgiftsposter som reisegods, forsinkelse, reiseansvar, reisesyke, hjemtransport, reiseavbrudd, reiseulykke og avbestilling. For å aktivere denne forsikringen kreves det at du betaler halvparten eller mer av din planlagte reises totale transportkostnader med kredittkortet.

Foruten om dette stilles det også krav til at reisen må startes og avsluttes i Norge, mens dagsreiser uten overnatting kun dekkes om fly er benyttet som transportmiddel. Så lenge alle disse forutsetningene er imøtekommet er forsikringen gyldig for reiser på inntil nitti dager for deg selv og dine nærmeste eller inntil tre andre medreisende. Hvem du ønsker å ta med deg på din ferd er med andre ord helt opp til deg. Som seg hør og bør.

Ytterlige krav

Om du har blitt overbevist av salgsargumentene så langt, er det verdt å merke seg at det stilles visse krav til deg før du setter i gang med søknadsprosessen. Landkreditt Bank Mastercard krever nemlig at du har en årlig inntekt på minimum 250 000 kroner for å kvalifisere til den laveste kredittrammen – på skarve 5000 kroner – som virker riktig så strengt. Dernest vil det også foretas en kredittvurdering av deg, som kort og godt er en kartlegging av din privatøkonomi for å se om du er en habil betaler eller ei. Dersom det viser at du har betalingsanmerkninger på din samvittighet vil du automatisk få avslag på søknaden. Så her gjelder det å ha rent mel i posen.

Fordeler

  • 40 øre i drivstoffrabatt hos Circle K
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Støtter Garmin Pay

Ulemper

  • Snever kredittramme
  • Meget ugunstig gebyr ved uttak av kontanter

Betingelser

  • Du må ha fylt 22 år
  • Du må ha et kundeforhold til banken
  • Du må ha en årlig inntekt over 250 000 kroner
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med Landkreditt Bank Mastercard får man, som nevnt utallige ganger tidligere, 40 øre i drivstoffrabatt ved alle Circle K sine stasjoner

Forsikringer

Med Landkreditt Bank Mastercard har du til enhver tid reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens totale transportkostnader med kredittkortet. Polisen inkluderer poster som reisegods, forsinkelse, reiseansvar, reisesyke, hjemtransport, reiseavbrudd, reiseulykke og avbestilling.Utover dette må også reisen startes og avsluttes i Norden, og for innenlandsreiser kreves det minimum én overnatting eller at man har benyttet fly som transportmiddel. Når disse kravene er imøtekommet er den gjeldende for reiser på inntil 90 dager for deg og din familie eller inntil tre andre medreisende.

Type forsikring: Inkludert forsikring

Hva er din erfaring med Landkreditt Bank Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Landkreditt Mastercard kredittkort
Average rating:  
 0 reviews