Test av Gjensidige Bank Mastercard kredittkort

Gjensidige Bank Mastercard kredittkort
Karakter

Test av Gjensidige Bank Mastercard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Eff. rente 23,86 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1598. Totalt: 16.598
Eff. rente 23,86 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1598. Totalt: 16.598
Forsikringsgiganten Gjensidige valgte like godt å helgardere seg da de begynte med kredittkort, som vil si at kortet både er tilgjengelig i form av Visa og MasterCard. Den eneste forskjellen mellom disse er dermed betalingsnettverket de er tilknyttet, og pent lite annet. Den gode nyheten er dermed at begge utgavene aksepteres så godt som overalt på denne kloden, men der stopper også den positive omtalen. For på tross av at kortene har en ganske så kurant rentesats, har de litte annet merkverdig ved seg.

Selv om kortet på papiret utstedes av Gjensidige Bank er det samtidig verdt å merke seg at banken offisielt ble en del av Nordea den 1. mars i år. Hvilke konsekvenser dette vil ha for banken i fremtiden er vanskelig å si, men enn så lenge har den i alle fall valgt å beholde sitt opprinnelig navn.

Minimalt med fordeler

Om det er ett punkt man trodde Gjensidige skulle levere på, så er det forsikringer, men da tar man faktisk grundig feil. Ikke bare er den etterhvert så standard inkluderte reise- og avbestillingsforsikringer utelatt, man får faktisk ingen inkluderte forsikringer i det hele tatt. Noe som virker litt pussig. Om ikke annet kan man i alle fall tegne seg betalingsforsikring ved siden av, og denne koster 0,7 % av din utestående saldo per måned. Så det er jo noe.

Det man derimot får av rabatter med dette kortet er tilgang til medlemsportalen DealPass. Her kan man få en rekke rabatter innefor kategorier som spisesteder, butikker, nettbutikker, velvære, aktiviteter, hoteller og mye annet. Selv om det ikke er de aller meste kjente merkevarene i denne pakken, er det allikevel nok til å trekke opp inntrykket en del.

Variasjoner i basis- og aktivmedlemskap

Om du har Gjensidige som din hovedbank fra før av, har du også et medlemskap av typen Aktiv. Enkelt og greit innebærer dette at du allerede benytter deg av andre tjenester hos banken. På samme måte vil du kun oppnå et Basis-medlemskap om du søker om kortet uten å ha Gjensidige som din primære bankforbindelse.

Den største forskjellen mellom disse er at du med et Basis-medlemskapet må betale en årsavgift på hundre kroner og automatisk får tildelt et Mastercard, mens du med Aktiv kan velge mellom Visa og Mastercard helt kostnadsfritt. Om du allerede har et kundeforhold i Gjensidige anbefaler vi deg å gå for Visa, da dette uansett er en mer utbredt betalingsløsning i Norge. Ei heller er det noen store forskjeller i prisnivået dem i mellom, så det er egentlig liten grunn til å måtte betale ekstra for noe som ikke gir deg noen vesentlig fordeler.

Den andre forskjellen mellom medlemskapene er satsen for den årlige effektive renten. Som man kanskje kunne anta er den da noe høyere for Basis-medlemmer, henholdsvis 22,86 % i stedet for 19,56. Selv om den ikke utgjør den største faktoren, spiller naturlig nok årsavgiften en liten birolle her.

Bedre vilkår for NITO-, Tekna- og YS-medlemmer

Gjensidige samarbeider med en rekke foreninger, henholdsvis Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO), teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) og Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), og gjennom disse kan du faktisk oppnå visse ekstra fordeler.

Den fremste gulroten i denne forbindelsen er lavere rentesats. Denne justeres ned til 17,52 % årlig, i stedet for den nevnte 19,56, samtidig som det finnes en rekke andre fordeler å hente her og. Dessverre krever dette som sagt et medlemskap i en av de nevnte organisasjonene, men om dette er noe du allerede har, er det nok verdt å titte litt ekstra på hva disse er.

Fordeler

  • Meget gunstig rente for NITO-, Tekna- og YS-medlemmer
  • Man kan selv velge om man vil ha Visa eller Mastercard

Ulemper

  • Meget snevert fordelsprogram
  • Ingen inkluderte forsikringer
  • Meget ugunstig gebyr ved uttak av kontanter, samt at renten løper fra første stund

Betingelser

  • Du må ha fylt 18 år
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Disse kortene byr ikke på all verden av fordeler, men noen er det i alle fall. Under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

  • DealPass: Inntil 25 % rabatt på hundrevis av spisesteder, butikker, nettbutikker, kulturarrangementer, aktiviteter og ferier
  • Kinoklubb Norge: To medlemsskap til prisen av én, samt ti kvalitetsfilmer til halv pris per år

Forsikringer

Med betalingsforsikring dekkes avdrag og renter på utestående saldo med inntil 5 % per måned ved tilfeller av langvarig sykmelding, arbeidsledighet og permisjon. Ved kritisk sykdom eller tap av liv, innfris saldoen i sin helhet.

For å kunne oppnå denne forsikringen kreves det at du er mellom 18 og 65 år, er fast ansatt (minimum 50 % stilling) eller selvstendig næringsdrivende, er frisk og ved god helse og ikke er kjent med, eller ha grunn til å regne med, forestående arbeidsledighet eller permittering. Så lenge disse punktene er møtt dekker forsikringen alle punktene som ble nevnt innledningsvis.

Type forsikring: Betalt tilleggsforsikring
Pris: 0,7 % av utestående saldo hver måned

Hva er din erfaring med Gjensidige Bank Mastercard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gjensidige kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Gjensidige Bank Mastercard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr Basis: 100 kr (Mastercard)
Årsgebyr Aktiv: 0 kr (Visa/Mastercard)
Varekjøp: 0 kr
Erstatnings­kort: 100 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 35 kr
Kopi av bilag: 75 kr
Purregebyr: 70 kr
Overtrekks­gebyr: 125 kr
Nødkontanter: Fra 850 kr
Regnings­betaling: 4 % av sum (min. 40 kr)*
Overføring: 4 % av sum (min. 40 kr)*
Purregebyr (1. varsel): 70 kr
Inkassovarsel (2. varsel): 70 kr
Gebyr for betalingsoppfordring (3. varsel): 210 kr
Forsinkelsesrente: 9,25 %
Kontant­uttak i utland: 4 % av sum (min. 40 kr)*
Kontant­uttak i Norge: 4 % av sum (min. 40 kr)*
Bruk hos Posten: 4 % av sum (min. 40 kr)*
Valuta­påslag: 1,95 %
Årlig nominell rente (Basis):
Mnd. nominell rente (Basis):
Årlig effektiv rente (Basis):
Årlig nominell rente (Aktiv):
Mnd. nominell rente (Aktiv):
Årlig effektiv rente (Aktiv):
Min. innbetaling pr. mnd: 3 %
* Rente løper fra uttaks-/betalingsdato

Eff. rente 23,86 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1598. Totalt: 16.598