Test av Gjensidige Bank Visa og MasterCard kredittkort

Gjensidige Bank Visa og MasterCard kredittkort
Karakter

Test av Gjensidige Bank Visa og MasterCard kredittkort

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 100 000

Responstid:

Forsikringsgiganten Gjensidige valgte like godt å helgardere seg da de begynte med kredittkort, som vil si at kortet både er tilgjengelig i form av Visa og MasterCard. Den eneste forskjellen mellom disse er dermed betalingsnettverket de er tilknyttet, og pent lite annet. Den gode nyheten er dermed at begge utgavene aksepteres så godt som overalt på denne kloden, men der stopper også den positive omtalen. For på tross av at kortene har en ganske så kurant rentesats, har de litte annet merkverdig ved seg.

Minimalt med fordeler

Om det er ett punkt man trodde Gjensidige skulle levere på, så er det forsikringer. Men da tar man grundig feil. Ikke bare er den etterhvert så standard inkluderte reise- og avbestillingsforsikringer utelatt, man får faktisk ingen inkluderte forsikringer i det hele tatt. Noe som virker litt pussig. Om ikke annet kan man i alle fall tegne seg betalingsforsikring ved siden av, og denne koster 0,7 % av din utestående saldo per måned. Så det er jo noe.

Det man derimot får av rabatter med dette kortet er tilgang til medlemsportalen Deal Pass. Her kan man få en rekke rabatter på kategorier som spisesteder, butikker, nettbutikker, velvære, aktiviteter, hoteller og mye annet. Selv om det ikke er de aller meste kjente merkevarene i denne pakken, er det allikevel nok til å trekke opp inntrykket en del.

Variasjoner i basis- og aktivmedlemskap

Om du har Gjensidige som din hovedbank fra før av, har du også et medlemskap av typen Aktiv. Enkelt og greit innebærer dette at du allerede benytter deg av andre tjenester hos banken. På samme måte vil du kun oppnå et Basis-medlemskap om du søker om kortet uten å ha Gjensidige som din primære bankforbindelse.

Den største forskjellen mellom disse er at du med et Basis-medlemskapet må betale en årsavgift på hundre kroner for å benytte deg av MasterCard, mens Visa uansett ikke koster deg noe ekstra. Om du ikke er kunde i Gjensidige vil vi derfor anbefale deg å gå for Visa, da dette uansett er en mer utbredt betalingsløsning i Norge. Ei heller er det noen store forskjeller i prisnivået dem i mellom, så det er egentlig liten grunn til å måtte betale ekstra for noe som ikke gir deg noen vesentlig fordeler.

Den andre forskjellen mellom medlemskapene er satsen for den årlige effektive renten. Som man kanskje kunne anta er den da noe høyere for Basis-medlemmer, henholdsvis 22,86 % i stedet for 19,56. Samtidig er det verdt å merke seg at dette kun gjelder om man går for MasterCard, og da spiller den nevnte årsavgiften en betydelig rolle i det regnestykket.

Bedre vilkår for NITO-, Tekna- og YS-medlemmer

Gjensidige samarbeider med en rekke foreninger, henholdsvis Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO), teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) og Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), og gjennom disse kan du faktisk oppnå visse ekstra fordeler.

Den fremste gulroten i denne forbindelsen er lavere rentesats. Denne justeres ned til 17,52 % årlig, i stedet for den nevnte 19,56, samtidig som det finnes en rekke andre fordeler å hente her og. Dessverre krever dette som sagt et medlemskap i en av de nevnte organisasjonene, men om dette er noe du allerede har, er det nok verdt å titte litt ekstra på hva disse er.

Fordeler

  • Høy kredittgrense
  • Gode vilkår NITO, Tekna og YS-medlemmer
  • Man kan selv velge mellom MasterCard og Visa

Ulemper

  • Begrensede fordeler og rabatter
  • Ingen inkluderte forsikringer

Betingelser

  • 18 års aldersgrense
  • Ingen betalingsanmerkninger

Rabattordninger

Med disse kortene får man tilgang til Gjensidiges egne fordelsprogram Deal Pass, som byr på en rekke rabatter innenfor kategorier som spisesteder, butikker, nettbutikker, velvære, aktiviteter, hoteller og annet

Hva er din erfaring med Gjensidige Bank Visa og MasterCard kredittkort?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Gjensidige kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Gjensidige Bank Visa og MasterCard kredittkort

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr Visa: 0 kr
Årsgebyr MasterCard: 0 kr (aktiv) / 100 kr (basis)
Varekjøp: 0 kr
 
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 35 kr
Erstatningskort: 100 kr
Purregebyr: 70 kr
Overtrekksgebyr: 125 kr
Nødkontanter: Fra 850 kr
Regningsbetaling: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)*
Overføring fra kort til konto: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)*
* Rente løper fra overføringsdato
 
Kontantuttak i minibank (inn- og utland): 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)**
Kontantuttak i bank (inn- og utland): 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)**
Bruk hos Posten/post i butikk: 4 % av uttakssum (minimum 40 kr)**
Valutapåslag: 1,95 %
** Rente løper fra uttaksdato
 
Årlig nominell rente: 18 % (aktiv) / 18,45 % (basis)
Mnd. nominell rente: 21,19 % (aktiv) / 23,86 % (basis)
Årlig effektiv rente: 1,5 % (aktiv) / 1,53 % (basis)

Eff. rente 23,86 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 598 kr