Test av Vivo kredittkort (Eika gruppen)

Vivo kredittkort (Eika gruppen)
Karakter

Test av Vivo kredittkort (Eika gruppen)

Karakter

Aldersgrense: 18

Kredittgrense: 50 000

Responstid:

I og med at Eika ViVo kun er tilgjengelig for aldersgruppen 18 til 28 år, kan kredittkortet langt på vei kategoriseres som et ungdomskort. Målgruppen kan dermed se ut til være studenter i sin beste alder, og i og med at dette er et stadig økende markedssegment, er ikke det nødvendigvis en dårlig linje å legge seg på.

Kredittkort fra Eika leveres av gruppen med samme navn, som i dag er en allianse bestående av 73 lokale banker jevnt fordelt utover det ganske land. Med dette er Eika Gruppen en av de største finansaktørene i landet.

Studentvennlig kredittkort

Som nevnt innledningsvis er Eika ViVo et meget studentvennlig kort, noe den lave aldersgrensen også reflekterer. På papiret har kortet en kredittramme på inntil 100 000 kroner, men da den i realiteten distribueres av vidt forskjellige banker, har den som oftest en begrensning på 50 000. Med det sagt vil kredittrammen du ender opp med uansett være avhengig av en kredittvurdering, så som student uten nevneverdig inntekt vil du som oftest bli tilbudt en relativt lav ramme. I alle fall til å begynne med.

Som innehaver av et ViVo-kort får du også tilgang til fordelsportalen Eika Fordel. Det skal sies at dette ikke er den mest omfattende rabattordningen på markedet, samtidig som en rekke av tilbudene også er sesongavhengige, men det er i alle fall noe å hente her. Eksempler på fordeler man kan oppnå er femten prosent rabatt hos fjellsport og Lensway.no, gratis frakt på enkelte produkter og et knippe andre mindre rabatter. Ikke all verden som sagt, men i alle fall noe.

Forsikringer på kjøpet

Som så mange andre aktører på markedet, har også Eika ViVo reise- og avbestillingsforsikring innbakt i kortet. Denne er til enhver tid gjeldene for alle reiser hvor minimum halvparten av dens totale transportkostnader er betalt med kortet. Så lenge dette er på plass er den gyldig for reiser på opptil 90 dager for deg selv og inntil tre andre medreisende. Dette er i seg selv et godt nok insentiv, i alle fall om man sammenligner det med å måtte tegne helårsforsikring ved siden av.

Foruten om dette får man også ID-tyveriforsikring med på kjøpet. To for prisen av en der altså, og som navnet tilsier bistår denne med økonomisk trygghet ved tilfeller av identitetstyveri. I liket med den ovenfor nevnte forsikringen, stiller også denne visse krav for å være gyldig. Du må enten ha benyttet deg av kortet i løpet av de siste førtifem dagene eller ha en rentebærende kreditt på din konto. Så lenge du har imøtekommet en av disse kravene får du dekt inntil 50 000 kroner i juridisk bistand.

Full kontroll med SMS

Den siste glasuren på kaka er muligheten for SMS-varsler, som fungerer akkurat slik det høres ut som. Du mottar enkelt og greit en tekstmelding hver gang du belaster kortet, slik at du enkelt kan holde oversikt over ditt eget forbruk til enhver tid. Det eneste minuset her, og den er ganske så stor, er at tjenesten koster tre kroner per tekstmelding.

Om ikke annet gir den deg i hvert fall en ekstra trygghet mot misbruk, da du raskt vil få beskjed om uvedkommende har benyttet seg av kortet ditt. I slike tilfeller kan du enkelt sperre kortet med umiddelbar virkning, og samtidig varsle ifra til banken din om uautoriserte transaksjoner. Så her gjelder det å veie kostandene opp mot fordelene.

Fordeler

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Ingen årsavgift
 • Fordeler og rabatter via Eika Fordel
 • Mulighet for SMS-varsling for ekstra sikkerhet
 • Studentvennlig

Ulemper

 • Snevert fordelsprogram
 • Høye gebyrer ved kontantuttak
 • Krever et kundeforhold i en bank tilknyttet Eika

Betingelser

 • Du må være mellom 18 og 28 år

Rabattordninger

ViVO byr på et lite utvalg rabatter og bonusordninger, og under kan du se en oversikt over samtlige fordeler man oppnår ved å benytte kortet:

 • Tilgang på de beste prisene fra de største reisenettsidene gjennom Eika Hoteller
 • Lave priser og 10 % ekstra rabatt på leiebiler
 • 15 % rabatt hos Lensway.no
 • 15 % rabatt hos fjellsport.no

Hva er din erfaring med Vivo kredittkort (Eika gruppen)?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Eika ViVo kredittkort
Average rating:  
 0 reviews
Vivo kredittkort (Eika gruppen)

Vår vurdering av kredittkortet: Karakter

Gebyroversikt
Årsgebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Faktura: 35 kr
Kopi av faktura: 20 kr
Erstatningskort: 95 kr
SMS-varsling: 3 kr (pr. SMS)
Regnings­betaling: 50 kr*
Overføring: 50 kr*
Overtrekks­gebyr: 125 kr
Kontant­uttak i minibank (inn- og utland): 25 kr + 1 % av sum
Kontant­uttak i bank (inn- og utland): 75 kr + 1 % av sum
Bruk hos Posten: 25 kr + 1 % av sum
Valuta­påslag: 1,75 %
Årlig nominell rente: 21,96 %
Mnd. nominell rente: 1,83 %
Årlig effektiv rente: 29,5 %
Min. innbetaling pr. mnd.: 2,5 % (min. 250 kr)
* Rente løper fra uttaks-/betalingsdato

Eff. rente 25,11 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1564. Totalt: 16.564